top of page
Szerző képeNJ

BLOG: Elnézést, de mi az, hogy semmirevaló az EU?!


Ne már, hogy a hejterektől tudjuk meg a tutit. Említhetek egy "apróságot"?: BÉKE VAN ERREFELE. Amitől pedig OLCSÓBB LESZ A KENYÉR, azt a végére hagytam, talán megéri tovább olvasni...👀


Mert ugye nem is rég, a volt Jugoszláviában addig normális emberek TÖMEGSÍRBA MÉSZÁROLTÁK egymást a nemzeteik jogai, a történelmi igazság zászlaja alatt, némi gazdasági érdek által felbujttatva. Ez semmi? 😡

Amúgy Ukrajnában a mai napon is háborúznak és emberek, értsd: katonák, partizánok, lelkes fiatalok és bűntelen civilek, gyerekek halnak meg random, persze, mert mindenki a hazáját és az igazságot védi-éles tölténnyel, dinamittal. ✌️ Talán egy háborúra és egymás irtására ennyire könnyen felhergelhető népekkel lakott kontinensesen magától értetődő, hogy annak ezen a részén (EU) 75 éve nincs háború? 


🇪🇺 Az EU-ban a szó a fegyver, tessék használni, itt ez működik. Ennek a "beszédnek" (parle) - vitáknak az összpontosított helyszíne az Európai Parlament. Ami nem az EU leggazdagabbjainak a kerekasztala, ahogyan az a feudalizmusban volt szokás, hanem a ti általatok választott emberek.


De ha EZ SEMMI (???) és kellenek a tények, amitől OLCSÓBB LESZ A KENYÉR, hát tessék, sorolhatom csak úgy kapásból az eurót, az ingyenes telefon es adat roamingot, a kölcsönös vámmentességet, a munkaerő szabadmozgását, az alkalmazottak, betegek, nők, gyerekek es kisebbségek jogvédelmét, a diákok egyetemi tanulásának bebiztosítását, a hazai diákokkal egyforma feltételek mellett, a műszaki standardok egyesítését ill. kölcsönös automatikus elismerését, az áru, a szolgáltatás és a munkaerő szabad mozgása érdekében, a szigorú környezetvédelmi előírásokat és azok kikényszerítését (pl. a bűzölgő, rákkeltő tragacsok, technológiák folyamatos kiiktatását, a megújuló energia támogatását, a schengeni szabadhatárokat, a rendőrségi együttműködést, a biztonsági együttműködés részleteinek kialakítását, amiben magam is némiképpen az elmúlt 4 évben részt vettem: pl. a közös útlevélellenőrzési rendszer, a megosztott bűnügyi és határátlépési adatbázisok, a már alakuló Frontex közös külső határvédelem vagy éppen a jövő héten elfogadandó kikényszeríthető EU -s kisebbségi jogminimum (oktatás, kultúra és nyelvhasználat) kialakítását (amiben némileg több a szerepem 📷) de itt van a friss reguláció az egyforma minőségű áruk azonos csomagolásban való kikényszerítésére EU szintről, az élelmiszerek tartalmának egységes kijelölése, stb. stb., ez mind nem jöhetett volna létre úgy, hogy 28 tagország konferenciákon alkudozik rajta.


Ha kell, tudom folytatni...


9 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page